Jom Baca

Sunday, 14 August 2011

Ragam kehidupan

Salam

Kangkung tumbuh ditepi paya
Dipetik ibu untuk tetamu
Didalam kelas selalu bertanya
Supaya mendapat banyak ilmu




Hari ni aku de kelas ganti bermula jam 8.30am.Kelas NUr202 yg diajar oleh puan NOrimah.Aku just nk story mengenai ragam2 student masa berada dalam kelas..Kalau diperhatikan betol2,macam2 kite boleh tengok ragam diorg..maklumlah ak kan duduk belakng...suke tgok2 keadaan dalam kls...ak kn AJK pemantauan...


Ragam Student:


1) Yg ni bagus ckit sebab memberi tumpuan yg penuh kepada pelajaran..fokus.fokus..


2)Memberi idea secara beramai-ramai..so jd mcm kt pasar plak..angkat tangan n bgi la idea tuh...


3) Ade yg belayar ke masa hadapan..iaitu tido la pe lagi.mula2 jer dpt beri tumpuan..lps tu tido..haha..


4) Berbual2 bende lain selain belajar..de yg ckp psl berbuke la..
    "eh ko nk makan pe ptg ni??"
     "ko nk berbuke kt mne?"
     "dh bli tiket lom?"
     "dh bli bju rye lom??"


5) Bermain Phone diorang yg mahal tuh...yg cnggih..berkualiti...berkamera..bermcm-mcm...
    masej ngn pakwe/mkwe kot...ak lak nk msj spe ea????


6) Yg ni pling power yg pernh ak tengok...Bermain laptop..mcm2 la diorg men lm lappy diorg.
      -Bermain Facebook(muka buku)
      -Bermain game...game ape diorg main yer??mcm kt umh x leh nk main jer..ahha
      -Tengok video kot..yg ni ak agak2 jer la...
      -Yg ni lagi syokk..update blog dia...spe nth ni yer...haha


7) Menulis nota yg diajar oleh lecture..ni bgus ler..rajin dan dapat mengelak dari mengantuk..


8) Memandang muka lecture and skrin..erm..yg ni x konfirm fokus ker mengelamun ker or tdo sambil mata
    terbuka...

Walau apa pun gaya dan kelakuan yg dibuat semasa dalam kelas..Ni la kehidupan..Pengalaman hidup and setiap org ada kerenah dan cara mereka tersendiri..Ni la dunia remaja..dunia yg penuh dengan pengalaman hidup dalam mencari ilmu..hehe

Laut tenang dilangit berbiru
Pelancong bersiar ditepi pantai
Masa belajar jangan jemu
Supaya kite cepat pandai







4 comments:

  1. oooooooo... baru tau...hik3~ :P

    ReplyDelete
  2. siapa yang update blog ? haha . lagi mau tanya .

    ReplyDelete
  3. nth..spe la ye yg updte blog lm kls..x bgus...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...