Jom Baca

Thursday, 14 July 2011

Diolog Terbaik

Salam

Hari ni aku teringat pada dialog ceriter yang best ni...
sampai gua terikut-ikut dialog diorang..
memag best la..tp agak x bgus la untuk kite kan,,,
sebab terlalu kasar or x bgus la..
tp tu just for hiburan..
jangan la guna dalam kehidupan korang pulak kan...
ok la..ni la cerita Kl Gangdter..best kn...
ceter macam ni la aku minat...
unsur2 fight..bru semangat nak tengok..
ulang banyak kali pun x boring la.



Jom tengok antara watak and Diolog yang best2:




Aaron Aziz sebagai Malik
Abang kepada Jai, kawan kepada Ajib dan Fadil. Bekas gangster yang disegani dan dimusuhi.

Dialog:
-Lu kasi guwa mati dulu la baru gua diam!
-Cuti dah abis bro~
-5 Tahun wa kat dalam, ramai yang nak cucuk wa, kat dalam mana mau lari?
- Hidup dan mati bukan kat tangan lu lah sial!
-lu pegi blik la,gua xmau tgok tu punya muka kat sini
-lu siapa ni gua mau goyang
-lu blom pakai tu tato gua dah g perang la! 
-aku brani mati sebelum org sentuh keluarga ak!



Adi Putra sebagai Jai
Adik kepada Malik, hati batu.

Dialog:
- Memey laa~
-Abang tak abang, sapa kacau aku pecah! 
-Wa bukan takut mati, tapi wa tak nak mati
-Suke?! Lain kali jngan buat lagi taw. Nanti mak mara~
-Korang semua nak makan pasir? Makan lumut? Aku nak makan fish'n'chip!
-Lu jangan nak azan guwa pulak~
-Aku peduli ape! Aku tak nak hidup merempat macam kau!
-Tapi kalau dia sentuh kau Dragon, aku cium dia~
-Kirim salam sama Tok Anjang dia!
-Seram nih~
-Aku taat pada yang satu~
-setakat semut macam tu bukan makanan aku la..



Sofi Jikan sebagai Ajib
Kawan kepada Malik. Seorang yang mementingkan persahabatan.

Dialog:
-Amacam cuti panjang? Bessstttt~?
-Sekarang wa boleh simpan wa punya sengat, pasal wa pun sudah penat~
-Sayur kita jual satu kilo 3,4 ribu bro! Ini satu kilo 3 ringgit lu mau jual ka?
-Lu menyalak manyak Kuat! Selupe anjing lu tau?
-Lu ada pistol ha? Lu kasi tembak. sini! sini! sini!
-Kasi wa mati sekali tengok? Wa pun sudah bosan tengok muka lu hari-hari.
-Lu tau ka? Lu tau ka? Lu tak tau maa~
-Jangan sampai gua kerat lu 18, baru lu taw erti penyesalan!
-Lu, wa, Dragon, perempuan, karaoke.. baru SELESA
-Lu rembat Malik, guwa rembat lu.

-haiya,busuk punya olang sudah mali,ni olang suka mkan sambil belak ma..
-dia sudah mati lu x tau ka?!
-lu ada parang?kasi hentam wa 100kli sammmpai mati,ada brani
  ka?



Zizan sebagai Fadil/Abang Long Dil
Kawan kepada Malik, seorang ahli Pekida.
Dialog:
-Itu belum abang long Dil, kalau abang long Dil dah arwah die tu~
-Ehh sial lah~ puih!
-Jangan risau, tak de alkohol .
-Lawan aku bukan 2 orang , tapi 2 lori.
-Abang long Bukit Bintang, semenjak guwa korek hidung dia, baik resdong dia.

-ayat tu kalau boleh jagan mcam drama petang2,gua tak leh bla la.
-sayang usha,syg usha
-malu la abg long dil x pukul org!
-sory to say la broo








Syamsul sebagai Shark
Musuh ketat Malik, anak tiri kepada taiko besar KL.
Dialog:
-Abang besar sudah keluar, wa ingat lu sudah mampus!
-Sekarang tak kira lu Abang Long ka, lu Ayahanda ka, ini KL gua   pegang!

-lu panggil lu punya anjing2 pijak sama gua skrg
-lu masuk tempat tony,gua bom lu tau
-kalau pasal dia lu mau goyg,baik lu potong lu punya kasi anjing la
-mana gua mau redah gua punya suka la!
-apasal?lu goyng ngn gua?!
-bila2 masa gua boleh pncung sama lu malik!
-lu masuk tempat gua lu mati
-gua mau masuk ka gua mau langgar ka,gua punya hal la sial!
-itu macam punyer bangkai boleh duduk diam sama duit
-gua mau dia mati caw2 punyer ma..
-kita tgok sapa tdo dulu
 -sekarg gua kasi lu rehat cukup2,sampai msa bunga
  gua antar.




Adam Corrie sebagai Dragon
Seorang lagi ketua kongsi gelap KL

-brapa gua dpt gua punya hal,lu siapa mau tau!
-lu angkat kaki lu bla la!
-lu ada nampak gua punya lutut cabut?
-lu punya gigi pun blum tumbuh abis lu mau masuk ini line ka?
-Sekarang Mau Kasi Langgar Dia Punya Tempat La, Baru Syok 


haha..amacam power x ayat diorg..
Aku paling minat si Ajib la..
Dia power la..menjadi....
Aku tengok dah banyak orang buat 
page ayat ceriter ni kt dalam Facebook..
so like jer la...haha...gua cau lu la
Sekarang wa boleh simpan wa punya sengat, pasal wa pun sudah penat


Gua kasi lu orang pantun yang gua cilok td:

Burung Serindit terbang melayang
Mari hinggap di ranting mati
Bukan ringgit dipandang orang
Budi bahasa rangkaian hati 





2 comments:

  1. pantun tu byk nasihat n pengjrn..
    so amalkn budya pantun-memantun..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...